ربات داوینچی؛ جراح یا قاتل؟
استفاده از روبات های جراح در بیمارستان های آمریکا و سراسر جهان رو به افزایش است؛ این در حالی است که همراه با استفاده فزاینده از این فناوری پیشرفته، مشکلات ناشی از آن نیز به تدریج نمایان می شود.
به گزارش راسخون به نقل از شبکه خبر، مهمترین این مشکلات، مرگ بیماران مختلفی است که با این فناوری بسیار پیشرفته جراحی شده اند. برخی کارشناسان درمانی معتقدند باید در این راه تامل کرد.
جوآن فرناندز از جمله بیمارانی بود که در سال دو هزار و هفت به دنبال چنین عمل جراحی درگذشت. وکیل خانواده او می گوید: وضع او به تدریج بدتر شد؛ بدنش عفونت کرد و از عفونت فراگیر جان سپرد.
ربات جراح داوینچی در اتاق عمل
این روزها اتاق های جراحی به یک ابزار یک میلیون دلاری موسوم به «داوینچی» مجهز شده اند که با بازوهای متعدد خود به خدمت جراحان آمده است. با در نظر گرفتن تعداد جراحی هایی که در سراسر دنیا با این روبات صورت گرفته است، تعداد عملهای داوینچی به نیم میلیون میرسد، که سه برابر این رقم در چهار سال قبل است.
ربات جراح داوینچی در اتاق عمل
حدود یک چهارم بیمارستان های آمریکا دست کم یک روبات داوینچی دارند و از آن در عمل های جراحی از جمله ترمیم دریچه های قلب، کوچک کردن معده، پیوند اعضا، برداشتن پروستات و کیسه صفرا و نیز رحم استفاده می کنند.
برای جراحانی که این روبات را کنترل می کنند و به جای ایستادن در کنار بیمار، نشسته و از صفحه رایانه عمل را انجام می دهند، این عمل های جراحی کمتر خسته کننده است.
پزشکان در حال جراحی با ربات جراح داوینچی
دکتر پییر جولیانوتی رئیس بخش جراحی های روباتیک در بیمارستان دانشگاه ایلینویز می گوید: بازوهای این روبات جراح می تواند دقت جراحی را بسیار بالا ببرد. طرفداران این شیوه همچنین می گویند بیمار دراین نوع جراحی ها خیلی سریعتر به خانه بازمی گردد. برخی جراحان می گویند این شیوه جراحی برای بیمارانی که اضافه وزن بالا دارند نیز بسیار مفید است.
اداره غذا و داروی آمریکا به دنبال اطلاعات روزآمد درباره مشکلاتی است که بر اثر جراحی های روباتیک ایجاد شده است تا درباره ادامه این عمل های جراحی تصمیم گیری کند. از سال گذشته صدها نمونه از این مشکلات ثبت شده است و از ابتدای امسال نیز بیش از پنجاه نمونه گزارش شده است.
/2759/
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}